Boek uitgeven

Zelf een boek uitgeven

Wilt u zelf een boek uitgeven? Een bijzonder verhaal of geschiedenis in een tastbaar jasje met blijvende waarde steken? Als u uzelf al een beetje hebt ingelezen, dan weet u dat er behoorlijk wat werk schuilt in het in eigen beheer uitgeven van een boek. Studio Grafysk biedt uitkomst. Wij nemen u bij de hand en begeleiden u door het hele proces heen.

Stappenplan in eigen beheer een boek uitgeven

  • Het idee. Dat heeft u zelf. U weet als geen ander wat u in uw boek kwijt wilt. Uiteraard denken wij graag met u mee.
  • Schrijven. Schrijft u de teksten van uw boek zelf, of laat u dit door een ghostwriter doen? Studio Grafysk werkt met ervaren ghostwriters die u het schrijfwerk desgewenst uit handen kunnen nemen.
  • Vorm. Voordat u uw boek in uw handen kunt houden moet er een aantal beslissingen worden genomen. Welk formaat wordt uw boek, voor welke papiersoort kiest u, welke drukker past het beste bij uw wensen? Ook dient er een ISBN-nummer voor uw boek worden aangevraagd. Studio Grafysk adviseert u over bovenstaande zaken en kan het ISBN-nummer voor u aanvragen.
  • Fotografie. Zijn de illustraties digitaal voor handen? Zo niet, dan zorgen wij dat het gewenste beeld wordt ingescand. Indien gewenst kunnen wij nieuwe foto’s maken. 
  • Planning. We prikken de verschijningsdatum van uw boek en rekenen terug om zo een nauwkeurig tijdspad uit te zetten, waarin de beschikbare tijd is opgenomen voor schrijven, opmaak, correctierondes, afwerken en drukken. Neem er de tijd voor! Houd hierbij rekening met een half jaar tot een jaar van idee tot uitgifte. Desgewenst wijken we hiervan af.

Tarief boek laten opmaken

Studio Grafysk adviseert en begeleidt tegen een vast uurtarief. Voor de opmaak van het boek rekenen we een vaste prijs per project. Wat deze prijs is hangt af van zaken als de verhouding tekst-illustraties, de omvang (het aantal pagina’s) en illustraties. In de totaalprijs is één correctieronde opgenomen.  

Zelf een boek uitgeven?

Wilt u de mogelijkheden bespreken? Bel of mail met Studio Grafysk voor een vrijblijvend gesprek. 

 

Neem contact op